κλοπή αυτοκινήτου

Υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε το αυτοκίνητό μας από κλοπή;

10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να εξαφανιστεί το αυτοκίνητό μας. Μπορεί οι κλοπές οχημάτων να έχουν μειωθεί λόγω συνθηκών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς ή ότι δεν χρειάζεται να προστατέψουμε την περιουσία μας. Ακολουθώντας απλές και εύκολες συνήθειες μπορούμε να αποτρέψουμε τους επίδοξους ληστές ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες κλοπής.

Όσο αστείο κι ακούγεται, πρώτα πρώτα δεν ξεχνάμε τα βασικά όπως… να κλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας που ίσως λόγω ηλεκτρονικού κλειδώματος να μην είμαστε σίγουροι ότι λειτούργησε. Όποτε ελέγχουμε πάντα και χειροκίνητα ότι οι πόρτες είναι κλείστες.

Το επόμενο βήμα είναι να εξόπλισουμε το αυτοκίνητο μας με ένα αντικλεπτικό σύστημα. Ο επίμονος ήχος του συναγερμού θα ξεσηκώσει τη γειτονιά αλλά σίγουρα θα τρέψει σε φυγή και τον άμεσα ενδιαφερόμενο! Ώστοσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τις old school προτάσεις όπως το γνωστό στους παλιότερους “μπαστούνι” που κλειδώνει το τιμόνι με αποτελέσμα να καθυστερεί σε αποτρεπτικό βαθμό την κλοπή.

Προσέχουμε πάντα που παρκάρουμε! Αποφεύγουμε απομονωμένα και σκοτεινά σημεία καθώς είναι ιδανικά για να μην ξαναβρούμε το όχημά μας. Προτιμούμε σημεία με καλό φωτισμό και κίνηση ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, το γκαράζ είναι η ιδανική επιλογή. Προστατεύει το αυτοκίνητο από την κλοπή αλλά και τυχόν φθορές.

Τέλος, είμαστε πάντα προσεκτικοί με τα αντικείμενα που αφήνουμε σε κοινή θέα μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορεί το αυτοκίνητο να παραμείνει εκεί.. αλλά ένα τζάμι να λείπει, ακόμα και για μικροποσά. Η ίδια προσοχή βέβαια χρειάζεται και για το που αφήνουμε τα κλειδιά μας. Θα είναι ακόμα πιο επίπονο να ξέρουμε ότι ο κλέφτης έφυγε σαν κύριος…

Πηγή

March 14, 2016