πλύσιμο αυτοκινήτου

Πλένοντας το αυτοκίνητο

Πολλοί από εμάς, προτιμάμε να πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο, είτε για λόγους οικονομίας αλλά κυρίως γιατί φοβόμαστε να μην προκληθεί η οποιαδήποτε ζημιά στο πλυντήριο. Είστε σίγουροι όμως ότι ξέρετε όλα τα μικρά ¨κόλπα” που θα κάνουν το αυτοκίνητο σας να αστράφτει αλλά και θα το προφυλάξει από τις δικές σας απροσεξίες; Για να δούμε…

– Η λογική “από πάνω προς τα κάτω” δεν ισχύει παντού. Ξεκινάμε από τις ζάντες, τα ελαστικά και τους θόλους του αυτοκινήτου οπου συσσωρεύεται πολύ σκόνη. Το σκεπτικό είναι τα πολύ βρώμικα νερά που θα πέσουν σίγουρα και στο αυτοκίνητο να απομακρυνθούν από το πλύσιμο. Αρχίζουμε λοιπόν με ένα καλό πλύσιμο και συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας βούρτσα και σαπουνάδα όπου κρίνουμε ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο.

– Πριν προχωρήσουμε στο υπόλοιπο αυτοκίνητο αδειάζουμε το νερό του κουβα, ξεπλένουμε καλά και γεμίζουμε με καθαρό νερό και το καθαριστικό υγρό. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα ένα πανί microfiber καθώς καθαρίζει πολύ καλύτερα από το κοινο σφουγγάρι και είναι πιο απορροφητικό οπότε δεν θα μεταφέρει τη βρωμιά σε άλλο σημείο του αυτοκινήτου.

– Σαπουνίζουμε με απαλές κινήσεις όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου χώρις να πιέζουμε πολύ νομίζοντας ότι έτσι θα φύγει η βρωμιά γιατί μάλλον θα φύγει και λίγο από το χρώμα.

– Το πλύσιμο θέλει το χρόνο του. Σε περίπτωση που ξέρετε ότι δεν θα προλάβετε να το ολοκληρώσετε σωστά, καλύτερα να μην το ξεκινήσετε.

– Αποφεύγουμε το πλύσιμο τις πολύ ζεστες ημέρες καθώς υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει η σαπουνάδα ή ακόμα και το νερό και εντέλει να αφήσουν λεκέδες επάνω στο αυτοκίνητο.

– Το κάθε προϊόν έχει τη χρήση του και για αυτό δεν χρησιμοποιούμε οικιακής χρήσης καθαριστικά που μπορεί να περιέχουν βλαβερά χημικά για το όχημά μας.

– Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, βγάζουμε κοσμήματα ή ρούχα που μπορεί να γδάρουν κατά λάθος τις επιφάνειες του αυτοκινήτου

– Καλό θα ήταν να μην περιμένουμε το πλύσιμο για να αφαιρέσουμε κουτσουλιές. Ξεπλένουμε άμεσα καθώς είναι εξαιρετικά διαβρωτικές για το χρώμα.

March 30, 2016