νυχτερινή οδήγηση

Νυχτερινή οδήγηση

Τη νύχτα, η οδήγηση αποκτά άλλη ομορφιά αλλά σίγουρα και άλλους κινδύνους! Οι διαφορετικές συνθήκες στο δρόμο, συχνα γίνονται η αιτία σοβαρών δυστυχημάτων. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως ώστε να κάνουμε την οδήγηση πιο ασφαλή;

– Αρχικά, ρυθμίζουμε τους προβολείς του οχήματος σωστά. Και λέγοντας σωστά εννοούμε ότι δεν πρέπει να τυφλώνουν τους οδηγούς του αντίθετού ρεύματος αλλά ταυτόχρονα να μας προσφέρουν σωστή ορατότητα. Εκτός της σωστής ρύθμισης, η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Διατηρούμε τα φανάρια καθάρα και απομακρύνουμε τη θαμπάδα όσο πιο συχνά μπορούμε.

– Ο εσωτερικός φωτισμός του αυτοκινήτου μπορεί να αποσπάσει την όραση μας από τα εξωτερικά ερεθίσματα για αυτό το λόγο ρυθμίζουμε σε χαμηλή ένταση τις εσωτερικές ενδείξεις του οχήματος.

– Αποφεύγουμε να κοιτάμε τα φώτα των οχημάτων από το αντίθετο ρεύμα. Μία τόσο δυνατή πηγή φωτός ενώ τα μάτια μας έχουν συνιθίσει σε χαμήλής έντασης φωτισμό, μπορεί να δυσκολέψει κατά πολύ την όραση και τη συγκέντρωσή μας στο δρόμο!

– Το καθαρό παρμπρίζ τη νύχτα φαίνεται! Όσο κι αν νομίζουμε ότι είναι καθαρό, όταν νυχτώνει ακόμα και τα ελάχιστα σημάδια σκόνης θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντανακλάσεις του φωτός οπότε πριν από κάθε βραδινή διαδρομή φροντίζουμε να ξεπλύνουμε το παρμπίζ ή ακόμα καλύτερα να το καθαρίσουμε με μια παλιά εφημερίδα που θα απομακρύνει οποιαδήποτε βρωμιά.

March 16, 2016