Νέο EfficientGrip Performance

H Goodyear στοχεύει σε ηγετική θέση στην Ετικέτα των ελαστικών, με το λανσάρισμα του EfficientGrip Performance.

Η Goodyear ανακοινώνει την ανανέωση της γκάμας των ελαστικών της, με την παρουσίαση της νέας γκάμας EfficientGrip Performance. Tο νέο EfficientGrip Performance είναι διαθέσιμο σε 39 διαστάσεις από 1η Μαρτίου 2013, οι οποίες κατέχουν κορυφαίες βαθμολογίες από την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών και διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά, με βαθμολογία Α στο κράτημα στο βρεγμένο και Β στην αντίσταση κύλισης. Επίσης, στον εξωτερικό θόρυβο, που αφορά το τρίτο κριτήριο της Ετικέτας, το ελαστικό έχει χαμηλή βαθμολογία στην πλειοψηφία των διαστάσεων που καλύπτει.
Το νέο EfficientGrip Performance παρουσιάστηκε μόλις μερικούς μήνες μετά την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ετικέτας των ελαστικών, αλλά παρ’ όλα αυτά το νέο ελαστικό κατέχει κορυφαία θέση στα τρία κριτήρια που εξετάζει η Ετικέτα Ελαστικών.
Για να μπορεί να κατέχει κορυφαίες βαθμολογίες στην Ετικέτα, το νέο ελαστικό EfficientGrip Performance είναι εφοδιασμένο με κορυφαίες τεχνολογίες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η τεχνολογία WearControl technology, η οποία ρυθμίζει την ομοιόμορφη φθορά του ελαστικού, προσφέροντας βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο και χαμηλή αντίσταση κύλισης σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Η χαμηλή αντίσταση κύλισης και άρα η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου οφείλονται επίσης στο νέο μείγμα γόμας του ελαστικού, η οποία μειώνει τη θερμότητα στην κάτω πλευρά των πλαϊνών του ελαστικού, μειώνοντας την αντίσταση μεταξύ του ελαστικού και του δρόμου. Ένα βελτιωμένο στρώμα ”CoolCushion διαβεβαιώνει τον έλεγχο της θερμότητας και τη μείωση της σε όλη την επιφάνεια του ελαστικού, συνεισφέροντας στην επιτυχία του ελαστικού, το οποίο έχει υψηλές βαθμολογίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα”. Μια βελτιωμένη κατανομή των τακουνιών του πέλματος και νέες λεπτές εγκοπές στην περιοχή των ώμων του ελαστικού προσφέρουν χαμηλά επίπεδα θορύβου που προκύπτουν από το ελαστικό.
Στοχεύοντας στη βελτιωμένη ασφάλεια που αποτελεί στρατηγικό άξονα της Goodyear, το ελαστικό ενσωματώνει την τεχνολογία 3D στον σχεδιασμό των τακουνιών του πέλματος, η οποία ονομάζεται ActiveBraking. Η τεχνολογία προσφέρει βελτιωμένη επιφάνεια επαφής του ελαστικού με τον δρόμο κατά το φρενάρισμα, μειώνοντας την απαιτούμενη απόσταση. Η χρήση περιφερειακών σειρών τακουνιών στο πέλμα του ελαστικού αυξάνουν την πλευρική ακαμψία του ελαστικού, η οποία μεταφράζεται σε εξαιρετικό χειρισμό και έλεγχο του οχήματος.
Οι μηχανικοί μας ανέπτυξαν επίσης ένα μείγμα “chafer κατάλληλο για μειωμένη αντίσταση κύλισης, που έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Με την τεχνολογία ActiveBraking, καταφέραμε να αυξήσουμε την επιφάνεια επαφής με τον δρόμο σε συνθήκες φρεναρίσματος. Οι επιδόσεις είναι πολύ σημαντικές για εμάς, αλλά η ασφάλεια είναι μέσα στο DNA μας, και δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό σε αυτό το κομμάτι”, πρόσθεσε ο Depres, Brand Director για τη Goodyear.

May 16, 2013