Νέο EfficientGrip Compact

Το νέο ελαστικό για μικρά αυτοκίνητα πόλης, με σταθερές βαθμολογίες στην Ετικέτα των ελαστικών και βασισμένο σε νέες τεχνολογίες.

Η Goodyear ανακοινώνει το λανσάρισμα του νέου ελαστικού EfficientGrip Compact. Το νέο ελαστικό είναι διαθέσιμο σε 26 διαστάσεις -από 13 έως 15 ίντσες- και είναι σχεδιασμένο για μικρά αυτοκίνητα πόλης. Η πλειοψηφία των διαστάσεων έχουν βαθμολογία Β στο κράτημα στο βρεγμένο και C στην αντίσταση κύλισης.
Κύρια χαρακτηριστικά του νέου EfficientGrip Compact είναι η δυνατότητά του στο φρενάρισμα στο βρεγμένο, που οφείλεται στις πολλαπλές εγκοπές και στις μεγάλες αυλακώσεις. Οι μεγάλες αυλακώσεις παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα ανοιχτές στην περιοχή της επαφής με τον δρόμο, και έτσι κόβουν το νερό ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Το νέο ελαστικό έχει βελτιωμένο σχήμα. Όταν το ελαστικό κινείται στο νερό, δημιουργείται συγκέντρωση νερού στο μπροστινό του τμήμα. Η κοιλότητα του νέου ελαστικού μειώνει τη συγκέντρωση του νερού στο μπροστινό τμήμα του, μειώνοντας το φαινόμενο της υδρολίσθησης. Η κοιλότητα αυξάνει το αποτύπωμα του ελαστικού κατά το φρενάρισμα. Δύο φαρδιές περιφερειακές αυλακώσεις κατά μήκος του ελαστικού απομακρύνουν το νερό, κρατώντας την επιφάνεια επαφής με τον δρόμο, στο κέντρο του ελαστικού.
Μια νέα βελτιωμένη κατασκευή του ελαστικού, σε συνδυασμό με τη χρήση εξελιγμένων υλικών κατασκευής, μείωσαν το βάρος του EfficientGrip Compact κατά 5% σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Goodyear DuraGrip. Τα βελτιωμένα υλικά κατασκευής στο ελαστικό βοηθούν στη χαμηλή ανάπτυξη θερμότητας και άρα στη χαμηλή αντίσταση κύλισης. Η βελτιωμένη ακαμψία του ελαστικού, η μειωμένη παραμόρφωσή του και άρα η μικρότερη απώλεια ενέργειας, καθώς και τα μεγάλα τακούνια πέλματος στην περιοχή του ώμου αυξάνουν την επιφάνεια επαφής με τον δρόμο κατά το φρενάρισμα, προσφέροντας υψηλή πλευρική ακαμψία, για βελτιωμένο κράτημα στις στροφές. Τέλος, η ομοιόμορφη κατανομή πίεσης προσφέρει ομοιόμορφη φθορά, η οποία συνεπάγεται χιλιομετρική απόδοση.

April 24, 2013