κάπνισμα στο αμάξι

Κάπνισμα στο αυτοκίνητο;

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει: το τσιγάρο είναι μία από τις χειρότερες συνήθειες που μπορούμε να έχουμε. Οι επιπτώσεις του όμως γίνονται ακόμα χειρότερες όταν συνδυάζεται με την οδήγηση. Χρειάζεστε συγκεκριμένους λόγους;

– Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το κάπνισμα στο αυτοκίνητο είναι 23 φορές πιο βλαβερό απ’ ότι σε κάποιον άλλο χώρο.

– Σε περίπτωση υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου, μία πιθανή διαρροή καυσίμου σε συνδυασμό με το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο αυτοκίνητο και κυρίως να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας.

– Το τσιγάρο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας είτε προσπαθώντας να το ανάψουμε είτε σε χειρότερη περίπτωση προσπαθώντας να το το εντοπίσουμε αφού έχει πέσει από το τασάκι.

– Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε σημάδια από κάψιμο τσιγάρου σε αυτοκίνητο καπνιστών. Μαύρα στρογγυλά σημάδια εντοπίζονται στα πατάκια, σε καθίσματα ή ακόμα και στην οροφή. Τέτοιου είδους ζημιές όμως είναι αρκετά κοστοβόρες ώστε να μας πείσουν να κρατήσουμε το τσιγάρο εκτός αυτοκινήτου.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να μην ανάψετε άλλο τσιγάρο, σκεφτείτε τους συνεπιβάτες που αναπνέουν τον ίδιο αέρα με εσάς.

Πηγή

March 21, 2016