Η Dunlop παρουσίαζει την Mercedes SLS AMG GT3 σε συνεργασία με την Ακαδημία Οδήγησης της AMG

H Dunlop, σε συνεργασία με την AMG Customer Sports, παρουσίασε το μοντέλο GT3 Mercedes SLS AMG στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, που είναι εξοπλισμένο με αγωνιστικά ελαστικά Dunlop Sport Maxx, κέρδισε έναν από τους σημαντικότερους και πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο το 2013, τον 24ωρο αγώνα Nürburgring – σημειώνοντας την πρώτη νίκη για τη Mercedes-Benz στο συγκεκριμένο αγώνα. Η Dunlop συνεχίζει να αναπτύσσει ελαστικά αγώνα τόσο για την AMG όσο και για τις μοναδικές προκλήσεις του Nürburgring με στόχο να αναδειχθεί νικήτρια ξανά στο μέλλον.

Επιπλέον, η Dunlop συμμετείχε στις εργασίες ανάπτυξης της νέας SLS AMG GT3 όντας ο πρώτος κατασκευαστής ελαστικών ως τεχνικός συνεργάτης της AMG Customer Sports. Η Dunlop υλοποίησε σημαντικές προσαρμογές πριν από τον αγώνα για να προσφέρει περισσότερη πρόσφυση και ενίσχυση της δύναμης φρεναρίσματος, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις των αγωνιστικών ελαστικών της Dunlop να αποτελέσουν βασικό παράγοντα για την επιτυχία στον απαιτητικό αγώνα του Nürburgring, εξασφαλίζοντας τον τίτλο του διεθνούς αναγνωρισμένου αυτού αγώνα για το 2013.

Ο James Bailey, διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Goodyear Dunlop Motorsport ΕΜΕΑ δήλωσε σχετικά: “Η AMG είναι βασικός συνεργάτης για εμάς στη Dunlop, και μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση για υψηλές επιδόσεις και αντοχή. Συνεργαστήκαμε στενά για την επίτευξη της επιτυχίας στον 24ωρο αγώνα του Nürburging το 2013, και ελπίζουμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε και πάλι μαζί στο μέλλον» και συνέχισε «Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσίαση αυτού του θεαματικού οχήματος στη Γενεύη και την ευκαιρία που μας δόθηκε να αναδείξουμε τη συνεργασία μας και τις κοινές μας φιλοδοξίες με την AMG».

Η Dunlop δεσμεύεται για την προσφορά της στον αγωνιστικό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Dunlop παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης μια σειρά από ελαστικά τελευταίων προδιαγραφών σχεδιασμένα για το MSA Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) – ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο με αγωνιστικά αυτοκίνητα παραγωγής. Τα συγκεκριμένα ελαστικά παρέχουν στους οδηγούς μια επιλογή από υλικά κατασκευής μίγματος γόμας, αναδεικνύοντας ένα νέο στοιχείο της στρατηγικής για τους πρόσφατους αγώνες ταχύτητας του BTCC.

Ο James Bailey, διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Goodyear Dunlop Motorsport ΕΜΕΑ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη γραμμή του ελαστικού που κατασκευάζονται για το BTCC και την ευχάριστη θέση που βρεθήκαμε να το παρουσιάσουμε στη Γενεύη. Τα ελαστικά που κατασκευάζονται για το BTCC βασίζονται στην επιτυχημένη σειρά ελαστικών GT της Dunlop. Τα τρία ελαστικά, τα οποία είναι κατασκευασμένα για στεγνό οδόστρωμα χρησιμοποιούν μίγματα γόμας και τεχνολογία που χρησιμοποιείται με επιτυχία σε άλλους αγώνες –όπως το νικηφόρο πρωτάθλημα του Le Mans

March 19, 2015