#ForeverForward: Η Dunlop λανσάρει ένα νέο πρωτάθλημα για να αναδείξει τους κορυφαίους αναβάτες στις προσπεράσεις στις κατηγορίες Moto2 και Moto3

Τα παγκόσμια πρωταθλήματα FIM Moto2TM και Moto3TM είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως ο χώρος ανάδειξης για τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του motorsport. Υπάρχει ακόμα ένας λόγος που τα πρωταθλήματα αυτά είναι τόσο δημοφιλή: η ατελείωτη δράση και τα προσπεράσματα.

Η Dunlop, ο Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών για τα δύο πρωταθλήματα, εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία – πρωτάθλημα που θα επικεντρώνεται στις μάχες μέσα στην πίστα, τις αντεπιθέσεις για μια χαμένη θέση, αλλά και την αποφασιστικότητα των καλύτερων αναβατών στις μάχες ρόδα με ρόδα.

Τα αποτελέσματα της κατηγορίας #ForeverForward θα δημοσιεύονται μετά απο κάθε αγώνα στο www.motogp.com και θα δείχνουν ποιοι αναβάτες είχαν τη μεγαλύτερη βελτίωση από την θέση εκκίνησης μέχρι τη θέση τερματισμού. Στο τέλος της χρονιάς, ο αναβάτης (από το κάθε πρωτάθλημα) που έχει πετύχει τη μεγαλύτερη πρόοδο μέσα στην αγωνιστική σεζόν θα παραλάβει το νεό βραβείο πρεστίζ της Dunlop #ForeverForward.

Τις τελευταίες σεζόν, οι κατηγορίες Moto2TM and Moto3TM έχουν χαρίσει πλούσιο θέαμα στους θεατές και απαράμιλλη δράση στους τηλεθατές. Ρωτήσαμε τους φιλάθλους γιατί αγαπούν τόσο πολύ αυτά τα πρωταθλήματα και μας απάντησαν ότι αυτό ισχύει λόγω των προσπεράσεων, των μαχών και της αντιπαλότητας μεταξύ των αναβατών εντός της. «Σε έναν κόσμο όπου τα περισσότερα πρωταθλήματα ταχύτητας δέχονται κριτική λόγω του διαδικαστικού χαρακτήρα των αγώνων που προσφέρουν, πιστεύουμε ότι το νέο βραβείο της Dunlop και ο ντόρος που θα δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), θα προσελκήσουν νέο κοινό στην έξαψη αυτών των πρωταθλημάτων» δήλωσε ο James Bailey, Δ/της Motorsport, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Το hashtag #ForeverForward θα χρησιμοποιείται στη ροή συζητήσεων του @DunlopMoto στο Twitter για να δημιουργεί διαλόγους σχετικά με τα καλύτερα προσπεράσματα του κάθε αγώνα. Ένα βίντεο που θα αναδεικνύει τις καλύτερες κινήσεις για προσπέρασμα θα δημοσιεύεται στο www.motogp.com τη Δευτέρα το απόγευμα μετά από κάθε αγώνα.

Το 2015 βρίσκει όλους τους αναβάτες της μεσαίας και μικρής κατηγορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoGP™ να συνεχίζουν να ανταγωνίζονται με ελαστικά Dunlop. Η Dunlop και η Dorna ανανέωσαν τη μακροχρόνια συνεργασία τους στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2014, με την τρέχουσα να αποτελεί την έκτη χρονιά προμήθειας ελαστικών στη Moto2™ και τέταρτη χρονιά στη Moto3™.

Η Moto2™ συνεχίζει να χαρίζει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αγώνες. Αρκετοί αναβάτες από τη σειρά αγώνων one-brand της Dunlop (εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες από τη Dunlop και μόνο) έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez, καθώς επίσης και του Πρωταθλητή της κατηγορίας Moto2™ το 2013, Pol Espargaro και του Scott Redding που όχι μόνο μεταπήδησαν στο MotoGP™ για το 2014, αλλά τερμάτισαν και στις πολύ αξιόλογες 6η και 12η θέση αντίστοιχα. Ο Maverick Viñales είναι ο μόνος «απόφοιτος» της Moto2™ για το 2015.

Η κατηγορία Moto3™ ήταν η μόνη από τα τρία πρωταθλήματα MotoGP™ που χρειάστηκε να φτάσει στο νήμα το 2014 για να στεφθεί πρωταθλητής ο Alex Marquez. Ο Jack Miller έκανε ό,τι μπορούσε στον τελευταίο γύρο στην Ισπανία, αλλά η νίκη στον αγώνα δεν ήταν αρκετή. Η απόδοση του Miller όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν αρκετή για να του χαρίσει μια θέση στο MotoGP™ με τον Alex Marquez να κάνει το ίδιο άλμα.

Οι τετράχρονοι κινητήρες των 250cc αποτελούν κομμάτι του ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών σε αντίθεση με την κατηγορία Moto2™ που προμηθεύεται με κινητήρες από τη Honda. Η Dunlop έχει τρεις slick γόμες διαθέσιμες, με δύο επιλογές για τα μπροστινά και δύο για τα πίσω ελαστικά για κάθε αγώνα.

March 27, 2015