Ελαστικό Υψηλών Επιδόσεων απο την Dunlop

Η Dunlop, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ελαστικών υψηλών επιδόσεων παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα ότι λανσάρει μια νέα γενιά ελαστικών. Τα νέα Sport BluResponse είναι θερινά ελαστικά για ταξίδια, σχεδιασμένα για επιβατικά αυτοκίνητα.

Τα ελαστικά αυτά προσφέρουν εντυπωσιακά πλεονεκτήματα, όπως το εξαιρετικό κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς ωστόσο να συμβιβάζονται στις χιλιομετρικές αποδόσεις, και παρέχοντας στον οδηγό σημαντική οικονομία καυσίμου. Βασισμένα σε μια εμπειρία 125 ετών σε νίκες αγώνων, τα συγκεκριμένα ελαστικά αποτελούνται από πολυμερή από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γεγονός που συντελεί στην καλύτερη προσαρμογή τους στην επιφάνεια του δρόμου, προσφέροντας πιο βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα και καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος. Με Ερωπαϊκή Ετικέτα σήμανσης ΒΑ για την αντίσταση κύλισης και το κράτημα στο βρεγμένο αντίστοιχα, τα νέα Sport BluResponse είναι από τα πιο υψηλά βαθμολογημένα ελαστικά που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

“Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καταναλωτές της Dunlop, αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσα στα βασικά κριτήρια που εξετάζουν όταν πρόκειται για την αγορά ελαστικού είναι πρωταρχικά η μάρκα, έπειτα το κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα ως παράγοντας ασφάλειας και τέλος η αποδοτικότητα των καυσίμων”, δηλώνει ο Sanjay Khanna, Commercial Director της Dunlop. “Έτσι, η νέα σειρά Sport BluResponse καθιστά την Dunlop έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η Dunlop δεν θα είχε καταφέρει αυτό που είναι σήμερα αν δεν επικεντρωνόταν στη συνολική επίδοση που προσφέρουν τα ελαστικά της και όχι μόνο στη βαθμολογία των ετικετών σήμανσης. Tα αποτελέσματα των τεστ, τα οποία διεξήγαγε η εταιρεία TUV SUD, ξεκάθαρα απέδειξαν ότι ακόμα και αν τα ελαστικά έχουν Ετικέτες σήμανσης με υψηλές βαθμολογίες, δεν συμβιβάζονται στις επιδόσεις που προσφέρουν”.

Οι μεγάλες αυλακώσεις του πέλματος των ελαστικών BluResponse βοηθούν ώστε το νερό να μη συσσωρεύεται κατά την οδήγηση στο βρεγμένο οδόστρωμα, και ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες, προσφέροντας έτσι υψηλές επιδόσεις στην υδρολίσθηση. Συγκριτικά με άλλους ανταγωνιστές της αγοράς, τα νέα ελαστικά της Dunlop υπερτερούν εντυπωσιακά στις επιδόσεις φρεναρίσματος, με 3 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο, σε αντίθεση με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων από τις δοκιμές των ανταγωνιστών. Επίσης, παρουσιάζουν 3% καλύτερο κράτημα στο βρεγμένο, γεγονός που τα φέρνει στην πρώτη θέση, με βαθμολογία Α στην ευρωπαϊκή κλίμακα των ετικετών σήμανσης

Χάρη στη χαμηλή παραγωγή θερμότητας της ένωσης του πυθμένα του ελαστικού, του βελτιωμένου σχήματος και της κατασκευής που έχει, το ελαστικό Sport BluResponse προσφέρει επίσης μια εντυπωσιακή αντίσταση κύλισης. Συγκρινόμενο με τους προκατόχους του, η αντίσταση κύλισης που παρουσιάζει είναι 30% καλύτερη και βαθμολογείται με Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών. Η βαθμολογία αυτή υποστηρίζεται και από άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά του ελαστικού, όπως το μειωμένο επίπεδο θορύβου χάρη στις κλειστές αυλακώσεις του ώμου του ελαστικού, και στη βέλτιστη κατανομή της πίεσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

May 16, 2013