shutterstock_327918737

Τα αυτοκίνητα σε δίαιτα

Η τεχνολογία προχωράει, το design ακολουθεί και τα αυτοκίνητα εξελίσσονται συνεχώς. Δεν είναι όμως τα μοναδικά σημεία στα οποία παρατηρούνται αλλαγές. Είτε πέφτει άμεσα στην αντίληψη μας είτε το νιώθουμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, τα νέα αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει τη δίαιτα!

Ο όγκος των των οχημάτων μπορεί να παραμένει ίδιος, το βάρος τους όμως έχει μειωθεί. Αυτό αποφάσισαν οι κατασκευαστές με σκοπό να προσφέρουν στους καταναλωτές όχι μόνο την πραγματική απόδοση του κινητήρα και την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου αλλά και την καλύτερη οδική συμπεριφορά που θα μπορούσε να έχει ένα όχημα.

Μεγαλύτερο βάρος σημαίνει μεγαλύτερη αδράνεια η οποία με τη σειρά της αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος, κάνει την αλλαγή κατεύθυνσης πιο απότομη και δυσκολεύει την ανάρτηση να κρατήσει το αυτοκίνητο στην τροχιά του.

Οι κατασκευαστές λοιπόν είναι κατηγορηματικοί, το μεγάλο βάρος δεν είναι σύμμαχος του αυτοκινήτου. Δυστυχώς όμως τα ελαφριά μέταλλα αυξάνουν το κόστος παραγωγής λόγω τιμής και της ειδικής επεξεργασίας που απαιτούν. Έτσι αλουμίνιο, ανθρακονήματα, τιτάνιο και το μαγνήσιο παραμένουν υλικά για super cars.

Αργά ή γρήγορα, η τεχνολογία θα βρει τη λύση και σε αυτό το θέμα χωρίς να επηρεαστεί η αντοχή ή η ασφάλεια του οχήματος!

Πηγή

November 28, 2016