goodyear-blimp-zeppelin-photo-581025-s-986x603

Πως σταθμεύει ένα zeppelin;

Με τα νέα συστήματα στα αυτοκίνητα μας, το παρκάρισμα έχει γίνει πολύ εύκολη υπόθεση. Ποιος μπορεί όμως να παρκάρει ένα ολόκληρο zeppelin..; Σε περίπτωση λοιπόν που κληθείτε να κάνετε τέτοιου είδους παρκάρισμα, θα πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να γίνει:

1) Παλιότερα, το πρώτο βήμα ξεκινούσε με μία κάπως επικίνδυνη “κατάδυση” του zeppelin ώστε να μπορέσουν οι χειριστές να περάσουν τα σχοινιά και να το δέσουν χειροκίνητα. Ευτυχώς για όλους μας, τα νέα μοντέλα έχουν κινητήρες που επιτρέπουν ελιγμούς ώστε ο “οδηγός” να κατεβάσει μόνος του το zeppelin.

2) Στο δεύτερο στάδιο, προστείθεται στην εξίσωση ένα ρυμουλκό 455 ίππων στο οποίο συνδέεται η “μύτη” του zeppelin ώστε να μπορεί να κινηθεί οπουδήποτε θέλουμε. Το συγκεκριμένο όχημα, δίνει κίνηση στους τροχούς του zeppelin και έχει τη δυνατότητα να το μεταφέρει ακόμα και σε ανοικτές εκτάσεις, από όπου συνήθως ξεκινά τα ταξίδια του στον αέρα.

3) Αναφορικά με το πίσω μέρος του οχήματος, χρειάζονται δύο ακόμα “δυνατά” οχήματα, δεξιά και αριστερά, στα οποία σταθεροποιείται το ιπτάμενο θηρίο με σκοπό να μην ταλαντεύεται σε περίπτωση ανέμων.

4) Οι 3 οδηγοί και το υπόλοιπο βοηθητικό πλήρωμα συγχρονίζονται και ξεκινά η πορεία προς το υπόστεγο, αργά και προσεκτικά! Όταν λοιπόν φτάσει στον προορισμό του, το zeppelin συνδέεται μέσω καλωδίων με μία γεννήτρια ώστε να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρική ενέργεια, την οποία χρειάζεται ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο για να διαχειριστεί την άνωση αλλά και τις υπόλοιπες λειτουργίες του.

Και κάπως έτσι, η διαδικασία της στάθμευσης, ολοκληρώνεται! Δύσκολο..;

Πηγή

December 21, 2016