beast11

Πως είναι η λιμουζίνα του Προέδρου;

Hello Mr. President! Η επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α στη χώρα μας κράτησε λίγο, οι εντυπώσεις όμως που άφησε η τεράστια συνοδεία του ο εξοπλισμό τους, μας έχουν μείνει ακόμα. Περισσότερα από 500 άτομα και ασφαλώς το ¨κτήνος” που τράβηξε τα βλέματα πολλών.

Ο λόγος γίνεται για την προεδρική λιμουζίνα, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να πάει σε εμπόλεμη ζώνη και να βγει άθικτη αφού είναι σχεδιασμένη να προστατεύει τους επιβάτες από πάσης φύσεως επιθέσεις.

Η θωράκιση της περιλαμβάνει ατσάλινες πόρτες πάχους 20 εκατοστων, και τζάμια 13 εκατοστών που μπορούν να σταματήσουν επιθέσεις από τυφέκια, βόμβες, ρουκέτες ή ακόμη και πυραύλους.

Αντίστοιχη προστασία έχει το ντεπόζιτο των καυσίμων το οποίο όχι μόνο είναι θωρακισμένο αλλά και προστατευμένο με ειδικό αφρό ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Το μπροστινό τμήμα είναι πιο επιθετικό με κάμερα νυκτός και εκτοξευτές δακρυγόνων ενώ η καμπίνα είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει μέχρι και χημική επίθεση.

Όσον αφορά τα μηχανολογικά μέρη, το κτήνος διαθέτει κινητήρα V8 και μπορεί να αγγίξει τα 100χλμ/ώρα λόγω του μεγάλου βάρους που προσθέτει η θωράκιση. Και προφανώς όταν μιλάμε για την ασφάλεια του προέδρου, τα ελαστικά δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο παρά μόνο GOODYEAR!

capture

Πηγή

November 21, 2016