shutterstock_209679556-min

Προστασία του αυτοκινήτου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος για το αυτοκίνητο. Όσο καλύτερα το προετοιμάσουμε τόσο πιο άνετες θα είναι οι διαδρομές μας και πιο εύκολη η συντήρησή του το φθινόπωρο. Τι χρειάζεται να προσέξουμε λοιπόν;

Αρχίζοντας από το εσωτερικό, εξασφαλίζουμε ότι το κλιματιστικό λειτουργεί όπως πρέπει. Καθαρίζουμε το σύστημα και αντικαθιστούμε το φίλτρο της καμπίνας ώστε να έχουμε ένα δροσερό καλοκαίρι. Περισσότερα για την σωστή συντήρηση του κλιματιστικού μπορείτε να μάθετε έδω.

Το αμέσως επόμενο σημείο που πρέπει να προστατέψουμε είναι τα καθίσματα και το ταμπλό του αυτοκινήτου. Τοποθετούμε προστατευτικά καλύμματα ώστε να μην φθαρούν οι εργοστασιακές επενδύσεις από τον ήλιο, τον ιδρώτα και τη σκόνη που σίγουρα θα βρεθεί μπροστά μας το καλοκαίρι. Τα βαμβακερά καλύμματα είναι ιδανικά αφού είναι πιο δροσερά και αρκετά απορροφητικά.

Ενυδατώνουμε τις τσιμούχες που υπάρχουν στις πόρτες είτε χρησιμοποιώντας βαζελίνη ή με ειδικό ενυδατικό σπρέι ώστε να μην ξεραθούν με την ζέστη. Δύο φορές το χρόνο κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άβαφτα πλαστικά που υπάρχουν στο αμάξωμα για να αποφύγουμε το ξεθώριασμα.

Τέλος, πλένουμε το αυτοκίνητο για να απομακρυνθεί η σκόνη και η λάσπη που έχει συσσωρευτεί από τις βροχές. Μετά το πλύσιμο και αφού στεγνώσει καλά, γυαλίζουμε το αμάξωμα ώστε να διατηρηθεί λαμπερό το χρώμα του και να το προστατέψουμε από τις ακτίνες του ήλιου .

Πηγή

June 29, 2016