JaguarHeritage-Ctype-DType

Ανανεωμένες 60 ετών Jaguar XKSS!

Η Jaguar θα παρουσιάσει τη ‘’νέα’’ Jaguar XKSS στη Καλιφόρνια αυτό το Νοέμβριο. Για την ακρίβεια, όχι και τόσο νέα, καθώς είναι η ανανεωμένη έκδοση της ήδη υπάρχουσας τα τελευταία 60 χρόνια.

Η Jaguar XKSS είναι η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής D-Type, η οποία αναδιαμορφώθηκε στη πρώτη όταν η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει τους αγώνες το 1955. Ο βασικός λόγος για την απόφαση της αναδιαμόρφωσης ήταν το γεγονός πως τα ευρωπαϊκά σπορ μοντέλα ήταν περιζήτητα στις Η.Π.Α. Έτσι λοιπόν, προγραμματίστηκε η κατασκευή 26 μοντέλων XKSS, αλλά ένα ατυχές συμβάν πυρκαγιάς στο εργοστάσιο παραγωγής δεν επέτρεψε στο να παραδοθούν όλα, παρά μόνο τα 16.

Τα 9 μοντέλα λοιπόν που καταστράφηκαν, θα ανακατασκευαστούν από την εταιρεία βάσει των πρωτότυπων σχεδίων, με τις τότε προδιαγραφές και στο χέρι.

Η XKSS είχε πάρα πολύ καλές επιδόσεις ταχύτητας, γεγονός που οφειλόταν στον 6κύλινδρο κινητήρα της των 3.500 κυβικών και των 255 ίππων, παρόλο που έφτανε τα 4 μέτρα, το μεταξόνιό της τα 2,30 και ζύγιζε 921 κιλά.

Αυτή βέβαια είναι η δεύτερη φορά της εταιρείας που επιχειρεί κάτι ανάλογο καθώς το 1963 είχαν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν 18 μοντέλα αγωνιστικών E-Type Lightweight και κατασκευάστηκαν μόνο τα 12. Έτσι λοιπόν, το 2013 η Jaguar προχώρησε στη κατασκευή και των υπολοίπων.

Πηγή

August 30, 2016